a a b b b c c d e e

Fotoboeken Ethiopië

We hebben van de Ethiopische weblogs-met-foto's blog/fotoboeken gemaakt. Je kunt hier een webversie van de boeken inzien; klik daarvoor op 'bekijk online' bij het fotoboek van je keuze. Onderaan deze pagina kun je bovendien de boeken als PDF downloaden als je dat zou willen.

Dehna aderachihu?

2008 - Het was even flink wennen in heet, stoffig, slordig, Zuid-Ethiopië. "Dehna aderachihu?", "Hoe is het met jullie vanmorgen?" Met de eerste kennismaking met Nech Sar National Park, de Omo Valley, en de cultuur en natuur in het Noorden: Blauwe Nijl, Tanameer, Lalibela. En nog veel meer.
bekijk online

Igziabeher yimesgen!

2009 - toen alles van een leien dakje leek te gaan. "Igziabeher yimesgen!" is het antwoord op vragen als "Dehna aderachihu?" en betekent zo'n beetje "prima, de Heer zij geprezen!" Hanny leverde schoolbankjes, toiletten en complete gebouwen, Hans zette drie AMU campuses netwerktechnisch op de kaart. En van de laatste keer dat het geweldige Arba Minch Festival of Music and Dance werd gehouden staat een beeldverslag in dit boek. En nog veel meer.
bekijk online

Chiger alle!

2011 - een bewogen jaar! Het Ministry of Education was geen gemakkelijke kluif. "Chiger alle!", ofwel: there is a problem...
Ook bij Hanny regende het problemen: klompvoeten, brandwondenvergroeiingen en meer onheil, maar die gingen ze met z'n allen te lijf in Alemachen, en in de Alert, Care en Korean hospitals.
Bevat ook foto-verslagen van reizen in de Simiens en naar Mount Kenya, en van Ethiopische feestdagen zoals Enqutatash, Meskel en Timkat. En nog veel meer.
bekijk online

Alemachen 40 jaar

Een boek bij de gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Alemachen, het revalidatie-tehuis voor gehandicapte kinderen in Addis. Over de feestelijkheden in het tehuis bij de viering van dit jubileum op 20 oktober 2012.
bekijk online

Dehna hunu...

Ofwel: tot ziens. Over ons laatste jaar daar, 2012. Hans op alweer een andere universiteit, en Hanny nog intensief met Alemachen bezig.
De zwanenzang - 2012 was definitief ons laatste werkjaar in Ethiopië.
Met de bouwput op de heuvel, het waarom der dingen, treffende illustraties van wel en wee op Alemachen, en de onverwachte revival van het Arba Minch 1000 Stars Festival. En nog veel meer.
bekijk online

Fotoboeken downloaden als PDF

Je kunt ook de volledige fotoboeken in PDF-formaat gratis downloaden. Het copyright op foto's en teksten in de PDF-bestanden blijft bij Hans en Hanny en/of de in het Colofon van elk boek genoemde personen. Neem contact met ons op (hanny_en_hans@yahoo.com) wanneer je delen van het materiaal in een publikatie zou willen gebruiken. Hier de links naar de bestanden, en hun grootte:
Dehna aderachihu?
206 MB
Igziabeher yimesgen!
263 MB
Chiger alle!
209 MB
Alemachen 40 jaar
32 MB
Dehna hunu...
182 MB